Egytengelyes traktorok

Fűkasza vagy talajmaró adapterrel szerelve!

Az AGT egytengelyes traktorok átmenetet képeznek a rotációs kapák és a négykerekű kistraktorok között. A számos kiegészítőnek köszönhetően, felváltva használhatjuk mezőgazdasági és háztáji feladatokra egyaránt.

A fűnyírás és kapálás egy kötelező, rendszeres házimunka az udvaron, telken, mezőgazdasági területen, amit senki se szeret, mert sok időt elvesz és macerás. Minél nagyobb a terület, minél egyenetlenebb a terep, annál több a gond vele. Ha olyan gépre van szükség, ami megbirkózik a nehéz körülményekkel, akkor érdemes az intenzív igénybevételre tervezett egytengelyes traktorokat választani. Az egytengelyes traktorunkra a szezon bármely szakában szerelhetünk fel olyan eszközt, ami az adott munkafolyamatban ad motorizált segítséget.

Az alapgépek/traktorok előnyei:

  • Professzionális:  Mindegyik traktor HONDA benzinmotorral van felszerelve , ami profi, folyamatos munkavégzést és 3 éven át kiterjesztett motorgaranciát kínál termékére.
  • Hatékony:  Előnyük, hogy ahol a kisebb gépek elakadnak, ott ezek a típusok könnyedén megbirkóznak az akadályokkal, nagy kerekük miatt, és sok terhet levesznek a vállunkról. A gépek minden terepen megállják helyüket és könnyen, stabilan lehet őket manőverezni, kerítés, falak mentén is.
  • Sokoldalú:  Az AGT alapgépek a megfordítható kormány miatt, néhány mozdulattal átalakíthatók, így a számos adapter felhelyezése lehetőséget biztosít más-más munka elvégzésére.
  • Kényelmes:  A kormánykar vízszintesen és függőlegesen is állítható a megfelelő helyzetbe. Rezgéscsillapított, kényelmes fogású, hogy könnyű legyen irányítani és ne legyen megterhelő huzamosabb ideig tartani.
  • Biztonságos:  Használata biztonságos, mivel a kormányon lévő biztonsági kar/kuplung lenyomása nélkülözhetetlen a működtetésükhöz. Ha elengedjük a kormányt a gép azonnal leáll, de a motor továbbra is jár, ha folytatni kívánjuk a munkát.

A traktor előnyei talajmaróként:

A rotációs kapa adapterrel ellátott traktor, kisebb gazdaságokban alternatíva lehet a rotációs kapával szemben, mert minimális erőkifejtésre van szükség.

Az erőt a meghajtott kerekek viszik át a talajra, így a kerekek fordulatánál sokkal gyorsabban forgó kapát a kerekek gyakorlatilag visszafogják, így a munka sokkal szebb lesz, mintha hagyományos rotációs kapával műveltük volna.

A nagyméretű gumikerekek a legnehezebb terepviszonyok közötti haladást is könnyűvé teszik, és a fékkel rendelkező típusok egyszerűbbé teszik a fordulást.

Az adapteren elhelyezkedő csoroszlyával állítható a kapálási mélység.

AGT 2 alapgép:  4 sebességfokozattal (2 előre, 2 hátra) és max. 58 cm-es kapálási munkaszélességgel rendelkezik.

AGT 3 alapgép:  6 sebességfokozattal (3 előre, 3 hátra) és max. 68 cm-es kapálási munkaszélességgel, illetve nagyobb kerékátmérővel rendelkezik. A motort védőkeret védi az ütődésekkel szemben.

D:  A kormányon kapcsolható differenciálzár, ami segíti a kerekek eltérő mozgását kiegyenlíteni, amennyiben más a terep a kerekek alatt vagy egy helyben akarunk fordulni vele.

DF:  A differenciálzár mellett jobb-bal oldali fékkar is van a kormányon, amivel a kerekek külön-külön fékezhetők, egyszerűvé téve a kanyarodást és fordulást.

ALPINE:  A professzionális tervezésű ALPINE típusok, egyedi kialakításuknak köszönhetően (üzemanyagszivattyú, kenőrendszer, karburátor stb.), lejtős, egyenetlen talajon is (pl. töltésoldalban, vízelvezetőárokban, hegyoldalban lévő gyümölcsösben, szőlészetben) maximális teljesítményt nyújtanak és 30°-os emelkedővel is megbirkóznak. Kerekeik a felhasználásukból adódóan szélesebbek, jobban tapadnak.

HONDA GP vagy GX motor:  A GP motor gyakori indításra, rövidebb munkákra, kisebb terhelésre ajánlott, a GX típus pedig intenzívebb igénybevételre.

Bemutató videó az AGT3 ALPINE DF GX340 144 egytengelyes traktorról (fűkasza adapterrel):

Típus Motor Teljesítmény Munkaszélesség Sebességfokozat
AGT 2 HONDA GX200 6,5 LE 58 cm 2 előre, 2 hátra
AGT 2 HONDA GX270 9 LE 58 cm 2 előre, 2 hátra
AGT 2 D HONDA GX270 9 LE 58 cm 2 előre, 2 hátra
AGT 3 HONDA GX270 9 LE 68 cm 3 előre, 3 hátra
AGT 3 DF HONDA GX270 9 LE 68 cm 3 előre, 3 hátra
AGT 3 DF HONDA GX340  11 LE 68 cm 3 előre, 3 hátra