Habpuha talajt az AGT talajmaróval

Habpuha talajt az AGT talajmaróval

A talajmaró adapterrel ellátott egytengelyes traktor kisebb gazdaságokban remek alternatíva lehet a rotációs kapával szemben, mert minimális erőkifejtéssel sokkal puhább talajt érhetünk el.

A talajmaró megbirkózik a meglehetősen kemény földtípusokkal is, és munkánk végeztével minden esetben egészen habos földet kapunk. Az AGT egytengelyes traktorait kizárólag Honda motorral szerelve gyártja, de az etalonnak számító japán motor két típusa közül is választhatunk. A GP motor gyakori indításra, rövidebb munkákra, kisebb terhelésre ajánlott, a GX típus pedig intenzívebb igénybevételre. A kitűnő Honda motoron felül pedig prémium kategóriás, olasz gyártmányú Grillo hajtóművet találunk a gépen.

 

A rotációs kapával művelt területen a föld kicsit darabos marad a rotakapálás után, ezzel szemben a talajmaró sokkal jobban dolgozik, mivel a vágókések sokkal hatékonyabban megdolgozzák a földet, így használhatjuk egy akár abszolút műveletlen területen, a talaj előkészítése, vagy fűkaszálás nélkül is, az eredmény minden esetben porhanyós, habos föld lesz. Fontos, hogy nem csak habosabb földet hagy maga után, de mélyebben is dolgozik. Sokkal hatékonyabb, így időt spórolunk meg vele.

 

AGT egytengelyes traktor típusok, jelölések:

  • AGT 2 alapgép:  4 sebességfokozattal (2 előre, 2 hátra) és max. 58 cm-es kapálási munkaszélességgel rendelkezik.
  • AGT 3 alapgép:  6 sebességfokozattal (3 előre, 3 hátra) és max. 68 cm-es kapálási munkaszélességgel, illetve nagyobb kerékátmérővel rendelkezik. A motort védőkeret védi az ütődésekkel szemben.
  • D:  A kormányon kapcsolható differenciálzár, ami segíti a kerekek eltérő mozgását kiegyenlíteni, amennyiben más a terep a kerekek alatt vagy egy helyben akarunk fordulni vele.
  • DF:  A differenciálzár mellett jobb-bal oldali fékkar is van a kormányon, amivel a kerekek külön-külön fékezhetők, egyszerűvé téve a kanyarodást és fordulást.
  • ALPINE:  A professzionális tervezésű ALPINE típusok, egyedi kialakításuknak köszönhetően (üzemanyagszivattyú, kenőrendszer, karburátor stb.), lejtős, egyenetlen talajon is (pl. töltésoldalban, vízelvezetőárokban, hegyoldalban lévő gyümölcsösben, szőlészetben) maximális teljesítményt nyújtanak és 30°-os emelkedővel is megbirkóznak. Kerekeik a felhasználásukból adódóan szélesebbek, jobban tapadnak.

Végül pedig kiemelném az AGT egytengelyes traktorok univerzális felhasználási lehetőségeit. Az egytengelyes traktor kormánya 180 fokban elfordítható, így akár alternáló fűkaszává is alakíthatjuk az erre megfelelő adapterrel, de ezentúl is rengeteg lehetőség rejlik a különböző adapterek felszerelésében, legyen szó akár fűnyíró, seprgőhenger vagy hótolóról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük